Rožmitál udělal důležitý krok k záchraně

11.06.2017 12:43

AKTUALIZOVÁNO v 14.15 hod.

V utkání druhé ligy národní házené porazil v neděli 11. června Spartak Rožmitál na svém hřišti ve Starém Rožmitále Jiskru Raspenava 22:19 po poločase 11:8. Severočeši s námi odehráli vyrovnaný zápas a vůbec nepůsobili dojmem odsouzence k sestupu do nižší soutěže. Raspenava totiž byla už tři kola před koncem soutěže na beznadějně posledním místě se ztrátou šesti bodů právě na nás.

Celé utkání si Rožmitál udržoval tu mírný tu výraznější náskok a nikdy nepustil hosty do vedení či alespoň do vyrovnání skóre. První poločas jsme vyhráli rozdílem tří branek, ve druhém poločase však hosté využili několika našich nepovedených útoku a tak druhá půle skončila nerozhodně 11:11. Ještě že jsme měli k dobru tři góly z prvních třiceti minut. Zápas se hrál za výrazného vedra a při návštěvě 130 fandících a tleskajících diváků.

Nejdůležitější je však skutečnost, že jsme získali dva body a při dalších bodových ziscích v posledních dvou kolech bychom se mohli těšit na II. ligu i v následující sezóně. Naši největší rivalové z konce tabulky – Záluží a Litohlavy hrají dnes také doma, takže se dá i u nich předpokládat bodový zisk, i když proti Žatci, respektive Vřeskovicím to budou mít hodně těžké. Takže to bude napínavé až do posledního kola příští neděli.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, D. Franěk, J. Stoklasa, J. Vondrášek, M. Hejra - P. Šourek, R. Stöckl, J. Pazderník, P. Melichar, J. Pičman

Branky: P. Šourek 8, R. Stöckl 5, P. Melichar 5, J. Pazderník 2 a J. Pičman 1

Podrobnosti z dnešního utkání najdete v rubrice Házenkáři.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode