Rožmitalané zažijí noční zámeckou šou

23.03.2023 00:30

Na rožmitálském zámku se už všechno připravuje na natáčení hororu Nosferatu, letos největšího zahraničního filmového projektu v České republice. Američtí filmaři už skončili na hradě Pernštejn i v barrandovských ateliérech, takže zítra a pozítří se celý štáb přesune do Rožmitálu.

Tady budou řádit upíři uvnitř zámku i na nádvoří v noci z pátku na sobotu až do samého rána. Scénu budou nasvěcovat výkonné reflektory umístěné u venkovní fasády zámku či na jeřábech vysoko nad ním, takže se Rožmitalanům naskytne nevídaná noční podívaná.

Pro hrůzné vyznění filmu zabednili filmaři okna na starém paláci šedočernými papundekly, plechová vrata od Podzámeckého rybníka budou vypadat také úplně jinak a polozřícená stodola poslouží patrně jako doupě temných sil. Další vychytávky lze ještě očekávat.

Po pravdě řečeno, některé kulisy by mohly na zámku zůstat. Nejen pro jeho zajímavější vzhled, ale i kvůli turistům, kterým je může kastelánka v budoucnu ukazovat se slovy: „Jo, tenkrát, když tady Hollywood natáčel upíra z Nosferatu...“

Film musí mít ohromný rozpočet, což u amerických trháků jistě nepřekvapuje, na druhou stranu si ovšem filmaři mohli nějaký ten dolar ušetřit a za místo natáčení zvolit například síťovím proslavený barák bývalé zeleniny dole na rožmitálském náměstí.

Peníze ze záboru veřejných prostranství radnice jistě využije na dobré účely a majitelé zámku na jeho opravy. Víc takových natáčení v Rožmitále!

Snímky z náročné práce techniků jsou z včerejšího odpoledne.

A ještě něco o filmu a hercích v Rožmitálu:

Holohlavého hraběte Orloka, s nímž přijede do Německa devatenáctého století z Transylvánie zkáza, ztvárňuje herec Bill Skarsgård. Ženu, jíž je Orlok posedlý, hraje dcera herce Johnnyho Deppa Lily-Rose Deppová, upírova pomocníka potom Aaron Taylor-Johnson, jehož diváci znají z filmů jako Kick-Ass či Bullet Train. V dalších rolích se objevuje ještě Willem Dafoe, Nicholas Hoult či Emma Corrinová.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode