Rožmitálská brdna hledá náměty

06.05.2021 00:01

Videové zpravodajství z Rožmitálu, první vydání pod názvem Rožmitálská drbna, má pokračování. Tentokrát se jmenuje Rožmitálská brdna. Proč? To se dozvíte hned na začátku pětiminutového pořadu.

Rožmitálská drbna, která se premiérově uvelebila na obrazovkách počítačů a mobilů na apríla, zaznamenala velký úspěch a za jediný měsíc ji vidělo přes tisíc pět set diváků. A tak se autoři - Tomáš Belka a David Josef Trčka - rozhodli natočit a 1. května do kyberprostoru zavěsit druhou relaci. Teď jsou zvědavi, jakou bude mít sledovanost. Bude-li opět značná, máme všichni v rožmitálském údolí naději, že se z pořadu může stát pravidelný měsíčník.

Tvůrci pořadu ale hledají náměty, které by stály za natočení. Ze Starého Rožmitálu jich hned pár máme: trable s mostem přes Vlčavu, co zamýšlí majitel bývalého kulturního domu či devastace a nepořádek ve skateparku.

A také něco pozitivního: třeba medailonek pábitele Jiřího Šmída (Barona) z Ruslandu, který pro ostatní vymyslel a realizoval každoroční betlém, studánku Baronku, závody s Hurvínkem, knihobudku, masopustovou hranici s Luhem atd. atd. a jenž hrdě před svou chalupou vztyčuje ruslandskou vlajku.

Za dosavadní dvě zpravodajství mají autoři jedničku

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode