Rožmitálská radnice k provozu skateparku

18.07.2019 03:11

Poslední květnový den svolal osadní výbor ve Starém Rožmitále vedený Lenkou Vaňkovou a Lucií Veselou veřejnou schůzi, na níž si mohli občané odlehčit od svých starostí v obci a navrhnout řešení. Jedním z bodů byl provoz skateparku nad házenkářským hřištěm. (Viz https://www.staryrozmital.cz/news/osadni-vybor-naslouchal-obcanum/ .)

Ke skateparku zaujal stanovisko místostarosta Rožmitálu p. Tř. Pavel Bártl v posledních Třemšínských listech. Jeho rozumné vyjádření si dovolujeme doslova citovat:

 „Když také jdete kolem fotbalového hřiště nebo kolem krásného areálu ve Starém Rožmitále, je zde téměř stále živo, je slyšet dětský křik i pokyny trenérů, kteří si zaslouží velké poděkování. (…) Areál ve Starém Rožmitále se v závěru roku 2018 rozrostl o doslova vzývané sportoviště, které tady chybělo, a to skatepark. Protože však nic není ani nemůže být zcela růžové, přineslo i otevření tohoto sportoviště své problémy.

Z mého pohledu jsou to dva zásadní. Prvním je poměrně velký počet zranění, která prý se již stala, a druhý je hluk, který samozřejmě každé sportoviště s sebou nese. Pobyt na tomto sportovišti je samozřejmě na vlastní nebezpečí, zde bych apeloval na rodiče dětí a samotné děti, aby nepřeceňovaly své síly a držely se zásady, že méně je někdy více.

Druhý problém má podobné řešení, nevyužívat toto sportoviště v brzkých ranních hodinách a také pozdě večer, aby byl dodržován klid, na který jsou obyvatelé okolí zvyklí, a nedocházelo ke zbytečným střetům. Zásah takzvaně shůry, to znamená oplocení, zamykání a otevírání na určité hodiny si určitě nikdo nepřeje a provoz takto nebyl zamýšlen.“

Ilustrační foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode