SDH Starý Rožmitál v roce 2013

05.01.2014 11:28

Zprávu o činnosti sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále za rok 2013 přednesl na výroční valné hromadě, jež se konala 4. ledna 2014, jeho starosta Jiří Plachý. Jelikož práci staroměstských hasičů na našem webu pravidelně sledujeme (stačí kliknout dole na štítek SDH či vlevo v menu na Hasiči), věnujme se přednesené zprávě jen v bodech.

Jiří Plachý ocenil pomoc hasičského sboru města Rožmitálu při zakládání dětského družstva a v jeho činnosti i pomoc městského úřadu při vybudování klubovny pro mladé hasiče, kdy byly finanční náklady hrazeny městem. Vzpomněl svépomocné zateplení stropu požární zbrojnice, tradiční lednový ples, oslavy Mezinárodního dne žen, vyškolení čtyř rozhodčích i účast členů výboru na schůzích hasičských sborů v okolí.

Starorožmitálští hasiči se významně podíleli na retro oslavách 1. máje, sbírali železný šrot a mladí hasiči starý papír, zorganizovali Dětský den a Mikulášskou a uspořádali jubilejní desátý ročník Memoriálu Aloise Jedličky v požárním sportu. Začátkem června žilo několik našich hasičů v pohotovostním režimu, protože Vlčava vážně hrozila povodní a v září se sbor podílel na hledání dvou ztracených osob. Dobrých výsledků dosahovalo soutěžní mužstvo a vynikajícího prvního místa již po třetí  dosáhli Jan Mora a Milan Hochmut v běhu do příbramských Svatohorských schodů.

Na závěr Jiří Plachý poděkoval všem, kteří starorožmitálské hasiče reprezentují navenek, i všem, kteří se svou každodenní nenápadnou, ale náročnou prací, starají o to, že dobrovolný hasičský sbor ve Starém Rožmitále žije a dává o sobě vědět nejen v obci, ale i v okolí.

Hospodářka Marie Stoklasová seznámila členstvo s hospodařením sboru.

Celoroční hospodaření s financemi, ale i s materiálem a hasičským vybavením posvětila i zpráva revizní komise, kterou přednesl Pavel Zehnula.

Na výroční valné hromadě panovala slavnostní, ale zároveň pracovní atmosféra.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode