SDH Starý Rožmitál začne pořádat Staroměstskou brdskou ligu pro malé hasiče

14.02.2014 06:42

Jak už jsme před časem zveřejnili v rubrice Co nás čeká, Sbor dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále bude letos poprvé pořádat na plácku u Vlčavy soutěž pro hasičátka nazvanou Staroměstská brdská liga. Soutěžní klání, kterého se zúčastní nejen naši malí hasiči, ale i potěr z okolních sborů, vypukne ve 13 hodin v neděli 24. srpna 2014.

Ano, skutečně v neděli, i když většina hasičských soutěží (pro dospělé) se v létě většinou koná o sobotách. Jenomže! Hasičskou soutěž, a to nejen v našem okrsku, už pořádá téměř každý sbor a nejen že soutěžící nevědí kam jet recipročně dřív, ale o letních víkendech nejsou už ani volné termíny!

To byl také jeden z důvodů, proč po deseti letech byl završen memoriál Aloise Jedličky v požárním sportu, který s velkým úspěchem pořádali staroměstští hasiči vždy v polovině července. Nyní jej tedy nahradí hasičská soutěž našich nadějí. Jméno Aloise Jedličky ale v zapomnění neupadne. Staroměstská brdská liga se bude pořádat na jeho počest a také jako vzpomínka na vloni zesnulého Alexandra Nadě.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode