Skatepark nabírá obrátky, cyklostezka pokulhává

24.08.2018 03:39

Výstavba skateparku ve Starém Rožmitále, o jejímž počátku jsme psali 16. srpna, nabrala – oproti cyklostezce – nečekané obrátky. Uběhlo pár dní a pověřená firma už betonuje. Podle našich informací bude skatepark co nejvíce šetrný k okolnímu prostředí, co nejméně hlučný a hlavně: měl by být hotov už v listopadu.

Výstavba cyklostezky je ale poněkud jiné kafe. Tak jako se v třeskutých mrazech rychle rozeběhla, tak po vyčerpání plánovaných 200 tisíc, z nichž nejvíc ukrojily meliorace, začala zadrhávat, až se vždy na několik týdnů úplně zastavila. Přesto radnice, i když bude stát nejméně dvakrát tolik, slibuje, že se po ní, alespoň po části mezi polem a potokem, bude jezdit koncem října. Dál je totiž dost velký problém. Pás v navazující louce se nepodařilo městu vykoupit, takže kdo tam půjde či pojede, pocupitá na cizím. Nemůžeme tedy stezce říkat oficiálně cyklostezka, ale nazvěme ji třeba – pěšinou.

U obou zmiňovaných staveb, stejně jako u nově otevřeného hřiště u školy ve městě či koupaliště na Sadoňáku stojí za napsání ještě jedna věc: Všechno musí platit město samo. Z dotací nevidělo a neuvidí ani korunu. To se bude týkat i rekonstrukce mostu ve Starém Rožmitále, která se stále připravuje. Na ni bude muset radnice někde najít okolo osmi milionů. A proč tomu tak je? Současná vláda a Středočeský kraj podporují sice venkov, ale jen obce do tří tisíc obyvatel, takže Rožmitál, jenž má přes čtyři tisícovky, už teď okrouhá mrkvičku.

Na skateparku to jede ...

... cyklostezka stojí. (Všechna fota ze středy)

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode