Skateparku je oficiálně pět let

25.04.2024 16:59

26. dubna 2019 byl ve Starém Rožmitále oficiálně otevřen skatepark, o jehož výstavbě město rozhodlo rok před tím v únoru. V srpnu začaly první betonářské práce a v říjnu byla hotova základová deska. Pak už odborná firma namontovala překážky.

Další sportovní atrakce pro mladé v ceně dvou milionů korun tak byla na světě.

V té době se už vědělo, že dalším počinem ve starorožmitálském sportovním areálu by mohlo být hřiště na plážový volejbal. Pro rok 2020 bylo na něj dokonce už vyčleněno 600 tisíc korun v rozpočtu města. Položka v něm ale nezůstala dlouho. Nezřízené řádění mladistvých vandalů v skateparku a kolem něj tak rozlítilo starostu a radní, že plány s hřištěm dali po pár měsících k ledu.

26. dubna před pěti lety předváděli v novém skateparku užaslým divákům mistrovské kousky sedmnáctinásobný mistr ČR na in-line bruslích Petr Brabec a jeden z nejlepších českých in-line jezdců Petr Manďák. Dech beroucí triky na koloběžce předvedl Miky Čapek. Do Rožmitálu přijel i nejzkušenější skateboardista, především v oblasti exhibicí, přeskakování lidí a všeho možného Marek Čejchan a skvělé triky na in-linech předvedl i Ondra Hodík. Zkrátka pohádka. Pak se to ale se skateparkem nějak zvrtlo...

Betonářské práce v srpnu 2018

Oficiální otevření 26. dubna 2019

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode