Sláva na rožmitálském nádraží

24.08.2019 17:59

Skupina nadšenců soustředěných do spolků Muzeum výtopna Zdice a Rakovnicko-protivínská dráha za podpory města Rožmitálu p. Tř. a mnoha dalších subjektů dnes uspořádala oslavy 120 let lokálky Rožmitál – Březnice. Železniční fanoušci, kteří o víkendech objíždí kdejakou železničářskou slávu, přivezli po kolejích do Rožmitálu historické nákladní i osobní vagony, lokomotivy, ruční drezínu a dokonce kozu Lízu, která se spokojeně pásla v kolejišti. Suvenýry včetně brožury o oslavované trati byly brzy vyprodány, budou ale znovu k mání 14. září v Příbrami.

Na rožmitálském nádraží však byly oslavy dvoje. Zároveň se slavilo a také děkovalo členům současným i bývalým jednotky JPO II Sboru dobrovolných hasičů Rožmitálu pod Třemšínem, která byla městem ustavena před 20 lety.

Vyvedená sobota v Rožmitále (na opačném konci města probíhal druhý ročník Rockfestu) přilákala do města řadu přespolních a město opravdu žilo. Starosta Josef Vondrášek už teď jistě přemýšlí, jaká jubilea nás čekají v příštím roce, aby bylo zase co slavit.

Zájem o jízdy historickým vlakem byl enormní

Chcete-li do Březnice, musíte mít "tvrdou" lepenkovou jízdenku

Pro drezínu na vlastní pohon byla jízdenka netřeba

Vstupenka nebyla nutná ani na unikátní výstavu speciálních turistických známek v dobytčáku

Železniční spolkoví nadšenci a rožmitálští dobrovolní hasiči si šampáňo určitě zasloužili ...

... k němu dostali i hezké projevy

Za bouřlivého potlesku převzali ocenění bývalý (František Polák) i současný (syn Milan Polák) velitel jednotky JPO II SDH Rožmitál pod Třemšínem

Některé děti obdivovaly kozu Lízu...

... jiné své vrstevníky při hašení železničního vagónu

Do fakty nabité brožury přispělo i Cvokařské muzeum

Jen víc takových dní v Rožmitále!

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode