Slušňáci

19.12.2019 20:28

Národní házenkáři Spartaku Rožmitál mají v těchto týdnech čas na regeneraci a odpočinek po náročné podzimní sezóně. Trénovat začnou hned po Novém roce v tělocvičně základní školy ve městě. 11. ledna je pak čeká osmifinále Českého poháru v Plzni, v němž se střetnou se známými týmy z mistrovské soutěže – béčkem Tymákova, Kyšicemi, Liticemi a Ejpovicemi.

Během zimní přestávky máme čas na trochu statistiky podzimní části II. ligy, skupiny A, jak ji sesumíroval Svaz národní házené. Dnes se věnujme tématu slušnosti.

Tady si vedli hráči Spartaku velmi dobře a byli druhým nejslušnějším týmem soutěže, když od rozhodčích dostali jen tři žluté karty a dvě červené, takže – asi poprvé – nebudou muset svazu platit žádnou pokutu. Nejagresivněji hrál Baník Most. V devíti zápasech viděli jeho hráči 13 žlutých a 3 červené karty.

Na sbírce rožmitálských karet měl lví podíl obránce Jiří Stoklasa, jenž viděl obě červené a dvě ze tří žlutých karet a stal se čtvrtým nejtrestanějším hráčem naší skupiny II. ligy. Jednu žlutou kartu spatřil v ruce rozhodčího obránce Pavel Blažek.

Z chabé kartové úrody našeho celku a jeho postavení v tabulce je vidět, že hráči hráli na podzim v pohodě. Vloni po podzimní části jsme se totiž žlutili sedmkrát a červenali šestkrát!

Nejhorší chvilka pro obránce: „Neubránili jsme!“ Pavel Blažek a Jiří Stoklasa v utkání proti Spartaku Modřany letos v říjnu



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode