Solární figurky se vrátily do muzea

27.07.2017 14:01

Na naši předvčerejší zprávu o krádeži solární opice z okna veřtatu Cvokařského muzea okamžitě reagoval náš pravidelný a pozorný čtenář Ladislav Sobotka, který nás upozornil, že porovnáním fotografií před a po zjistil, že rozsah zločinu způsobeného dosud neznámým pachatelem, je větší. A měl pravdu: zmizel i smějící se Buddha.

To jsme zjistili až po včerejší inventuře, kdy byly všechny figurky označeny značkou muzea. Naštěstí děti nebudou o houpající se opičku na větvi ochuzeni. Ukradenou figurku zakoupenou v italském Assisi totiž nahradil šlechetný dárce stejnou opicí, kterou si opatřil v Saské Kamenici. Buddha bohužel nejde nahradit, byl získán hodně daleko za oceánem.

I přes nepříjemnou krádež jsme sbírku obohatili o další exponáty, které jsme v poslední době získali: Žraloka, rybku na palmě, medvídka v čokoládě a smajlíka (Co ti Číňané nevymyslí, že? – i když medvídek v čokoládě je japonský).

A ještě vzkaz zloději: Každý má příjemný pocit u srdíčka, když může někomu udělat radost, zvláště dětem. Ale ten, kdo krade z Cvokařského muzea figurky, z nich nikdy potěšení mít nebude, protože je ani nebude moci někomu ukázat. Děti si dobře pamatují, kde byly.

Okno veřtatu Cvokařského muzea včera ...

... a dnes

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode