Šourek a Pazderník už patří Nezvěsticím

16.08.2022 11:48

Rozpuštěním mužstva dospělých oddílu národní házené Spartaku Rožmitál vznikl problém, co s hráči, kteří se cítí na to hrát vrcholový sport i nadále. A nutno říci, že někteří hráli a hrají výborně a tak není divu, že po nich okamžitě napřahovaly ruku ligové týmy z okolí.

Předseda oddílu Ing. Petr Pazderník právě podepsal přestupové listiny útočníkům Petru Šourkovi a Jakubu Pazderníkovi. Nakonec padla volba na prvoligové Nezvěstice. Jak s úsměvem podotýká, žádné miliony ovšem do pokladny Spartaku nepřitečou. Možná jej Nezvěstičtí pozvou alespoň na pivo. Holt národní házená není fotbal!

Petr Šourek a Jakub Pazderník byli v posledních letech zdaleka nejproduktivnějšími střelci Spartaku. V minulé sezóně se oba umístili v první desítce nejlepších kanonýrů celého oblastního přeboru: Šourek s 137 vstřelenými brankami a Pazderník se 124 góly. 

Petr Šourek, který hraje za dospělé od roku 1999, za svoji kariéru nastřílel v mistrovských utkáních na 3 000 branek. Jakub Pazderník se prosazoval už v družstvu starších žáků a v roce 2012 z něj přestoupil rovnou mezi dospělé. Po počátečním otrkávání se za pár let stal svou levačkou postrachem brankářů.

Oba rožmitálští hráči budou Sokolu Nezvěstice, který letos jen tak tak unikl sestupu z I. ligy, jistě vydatnou posilou.

Už v roce 2015 od nás Petr Šourek obdržel diplom za 1 000 gólů během pouhých pěti ročníků přeboru

U Jakuba Pazderníka brankář do poslední chvíle netuší, kde míč skončí

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode