Šourkovi to střílí i v lize

27.12.2016 06:14

Po podzimní části 2. ligy v národní házené, do níž se Spartak Rožmitál vrátil po dlouhých letech, je rožmitálský útočník Petr Šourek druhým nejúspěšnějším střelcem. Lepší byl v jedenácti podzimních zápasech jen Jan Tříska ze Sokola Záluží.

Je zajímavé, že oba nejlepší střelci jsou z mužstev, která nejsou na předních místech v tabulce. Rožmitál je po podzimu díky lepšímu skóre šestý a Záluží je dokonce až na předposledním místě. Tříska rozvlnil soupeřovu síť stotřináctkrát a Šourek čtyřiadevadesátkrát.

Petr Šourek je dlouhodobě nejpilnějším střelcem Rožmitálu. Za posledních šest ročníků oblastního přeboru Západočeského kraje od podzimu 2010 do jara 2016 nastřílel přes tisíc branek, a to byl letos na jaře dlouhodobě zraněn a do pěti utkání nenastoupil. V oblastním přeboru býval rovněž vůbec nejlepším střelcem soutěže. Máme tedy radost, že mu to střílí i ve druhé lize!

V podzimních ligových zápasech se činili i další naši útočníci. Petr Melichar vsítil 44 branek, Roman Stöckl 37, Jiří Pičman 17, Josef Zemek 4 a Jakub Pazderník dvě.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode