Spartak Rožmitál už pět let hraje ligu

16.06.2021 00:02

Minulý víkend před pěti lety postoupil Spartak Rožmitál po druhé do II. ligy národní házené.

Když 12. června 2016 odpískal sudí konec zápasu proti Oseku, bylo potvrzeno to, co už se rýsovalo v předešlých týdnech. Ve Starém Rožmitále bude liga! Přečtěte si, co jsme psali před pěti lety:

S pětibodovým náskokem vyhrál Spartak Rožmitál letošní Západočeský oblastní přebor. V utkání posledního kola porazil doma celek Sokola Osek 20:15 po poločase 7:3. Začátek utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že hraje první se sedmým, který je od toho prvního v tabulce vzdálen 18 bodů. Až do 17. minuty totiž vedli hosté a teprve ve dvacáté minutě se poprvé dostali do vedení domácí. První poločas, který byl velmi chudý na branky, nakonec Rožmitál vyhrál 7: 3, a to zásluhou zlepšené střelby v posledních deseti minutách.

Druhý poločas přinesl zcela jinou hru. Branek bylo najednou na obou stranách jako máku. Jen za prvních devět minut skončil míč dvanáctkrát v síti oproti pouze jedné trefě do černého za stejný čas v první půli. Spartak si držel tu větší tu menší náskok, až byl najednou ve 23. minutě rozdíl jen dvě branky. To Rožmitál vedl 16:14. 

Osek vycítil šanci, přitvrdil a utkání začalo být zbytečně nervózní. Nám sice už o nic nešlo, ale hosté – kdyby zvítězili – se mohli v tabulce teoreticky posunout ze sedmého až na páté místo. V případě porážky však také mohli skončit až na místě desátém.

Před posledním kolem byl totiž mezi pátými Ejpovicemi a desátými Nezvěsticemi rozdíl jen dva body! A tak se nedivme, že Osečtí začali hrát jako o život. Zbytečné ovšem byly pokřiky jistého útočníka na adresu našeho obránce, že si na něj po zápase někde počká (!). Rozhodčí dělal, že to nevidí.

V poslední minutě zápasu za stavu 19:15 jsme si vybrali oddechový čas a po něm jsme přidali ještě jednu branku na konečných 20:15. A pak už přišlo předávání poháru a společné fotografování.

Ruku na srdce. Také vám ve Starém Rožmitále národní házená chybí?

O postupu Rožmitálu do II. ligy psal i Příbramský deník

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode