Spartak zakončil podzim prohrou se Žatcem

12.10.2020 00:17

Přestože do skončení podzimní části II. ligy národní házené chybí Spartaku Rožmitál sehrát ještě pět utkání, včerejší zápas se Žatcem byl letos poslední. Pandemie covidu-19 pochopitelně zamíchala i rožmitálskou házenou a vládou vyhlášený výjimečný stav předepisuje jasně, že sport nejméně na dva týdny končí. A to pro amatérskou národní házenou, která se hraje na venkovních hřištích, znamená stopku do konce roku. A týká se to nejen mužů, ale samozřejmě i všech družstev mládeže v oblastních soutěžích. Všichni včera sehráli poslední mistrovské duely. Dá-li coronavirus, budeme si moci ve Starém Rožmitále zakřičet gól až někdy v dubnu.

Včerejší utkání se Žatcem, který den před tím vyhrál v Tymákově, bylo pro rožmitálský celek hodně smůlovaté. Hráči jakoby bez divácké podpory ztratili jistotu v rukou. Přihrávky nešly jak by si představovali a žatecký brankář působil, jako by měl pod dresem zmagnetizovanou vestu. Spartak sice utkání po poločase 6:11 prohrál 16:20, ale ke konci druhého poločasu bylo znatelné, že kdyby se hrálo ještě alespoň pět minut, dokázali by Rožmitalané ze zápasu udělat drama. I přes prohru zůstal Rožmitál v tabulce na šestém místě.

Poprvé v devadesátileté historii národní házené ve Starém Rožmitále se díky celosvětovému nevybíravému útoku covidu-19 hrálo bez účasti diváků.  

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Stoklasa, D. Franěk, J. Vondrášek - J. Pičman, R. Stöckl, J. Pazderník, P. Melichar, P. Šourek, E. Trefný. Branky: Šourek 5, Pičman 4, Pazderník 3, Melichar 3 a Stöckl 1 - za hosty: Sýkora 10, Horník 7, Mála 2, Janák 1.

Poprvé a snad naposled bez diváků

Porážku Spartaku neodvrátil ani nový hráč v základní sestavě. Sice měl čtyři nohy, ale žádnou ruku, což je pro házenou fatální nedostatek

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode