Staroměstští hasiči se sešli U splavu – 2/2

08.01.2019 04:11

Dokončení ze včerejška.

Hasiči jsou především vidět přímo v obci. Každou první sobotu v měsíci sbírají po domácnostech papír, jednou ročně železo a další kovy a také brigádničí na obecních pozemcích ve prospěch spoluobčanů.

A dovedou se i bavit a pobavit. Začíná to plesem (letos bude 9. února), pokračuje stavěním máje, přípravou hranice a pálením čarodějnic, retrojízdou obcí i městem na 1. máje, představeními Divadelního spolku holek a končí…Raději tuto větu neukončíme, abychom na něco nezapomněli. Ostatně činnosti SDH ve Starém Rožmitále se věnujeme celoročně na tomto webu, stačí jen nahlédnout do rubriky Hasiči nebo Novinky.

Zprávu starosty pak doplnila Lenka Vaňková s podrobnostmi o výcviku hasičátek, který leckdy mohou sledovat i obyvatelé obce, a to když na plácku o víkendech zaburácí na břehu Vlčavy čerpadlo.

Paní Vaňková sklidila velký potlesk stejně jako další tři aktéři, z nichž byla sice přítomna pouze jedna třetina, což ovšem nic neubíralo na jejich zásluhách. Dárkovými koši byli odměněni Jan Mora a Milan Hochmut, kteří vloni již po páté vyhráli prestižní závod v plné zbroji do Svatohorských schodů a jsou i držiteli traťového rekordu. Aplaudován byl i Josef Hrdina, který se 10. ledna dožívá jubilea pětaosmdesáti let. Členem sboru je neuvěřitelných 66 let. Jemu se vyrovná jen jen o rok starší Jiří Plachý, který vstoupil mezi hasiče rovněž 1. ledna 1953.

Tradičně uspokojivou zprávu o hospodaření podala Marie Stoklasová a s výsledky činnosti revizní komise seznámil hasiče Jiří Homulka. V diskuzi vystoupili především hosté, kterým se jednání starorožmitálských hasičů očividně líbilo. Návrh činnosti v roce 2019 přítomní členové schválili jednomyslně.

Tak ať jsou neméně tak úspěšní jako vloni!

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode