Starorožmitálský hasičský sbor se sešel na výroční valné hromadě

04.01.2015 08:01

V sobotu 3. ledna 2015 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále v městském Společenském centru výroční valnou hromadu, která byla spojena s volbou nového výboru na příštích pět let.

Výroční hromady se zúčastnilo podle oficiálního sčítání 44 členů a členek, ale během jedenapůlhodinového jednání jich bylo nejméně o tři více, neboť někteří hasiči dorazili se zpožděním. Schůzi, na kterou se dostavilo opravdu nečekané množství hasičů(ek), takže se přidával stůl a židle, již tradičně moderoval František Matějka.

Zprávu o činnosti a plán práce na příští rok přednesl zastupující starosta Jiří Homulka. Mimo jiné konstatoval, že k 1. lednu 2015 má sbor 81 člena, z čehož je 19 žen a navíc 14 dětí. Takže celkem je ve Starém Rožmitále 95 hasičů, hasiček a hasičátek. Zprávu o činnosti nebudeme komentovat, neboť všechny jen trochu významnější činnosti a akce jsme průběžně přinášeli na našem webu. (Lze si je vyvolat kliknutím vedle na liště na Hasiči a na titulní stránce webu na štítek SDH). Snad jen jedinou doušku. Všechny předsevzaté úkoly byly splněny, až na jeden: Stále nevíme, jak rozebereme zábradlí lávky vedoucí z Luhu na hřiště, kdyby přišla – nedej bože! – povodeň.

Se zprávou revizní komise seznámil přítomné Pavel Zehnula a s dobře vedenou pokladnou se pochlubila Marie Stoklasová.  S výsledky práce s dětmi se před publikem vytáhla Lenka Vaňková a s nedostatečnými lidskými zdroji v soutěžním mužstvu se svěřil Jan Mora.

Vyvrcholením výroční valné hromady byla volba nového výboru a nové revizní komise. Až na jednoho hasiče, jenž se zdržel hlasování, zvedli všichni ostatní při otázce „Kdo je pro?“ ruku a všech 15 funkcionářů bylo tedy zvoleno.

K jednání se ještě vrátíme v dalších dnech, kdy podrobněji rozebereme některá fakta či názory, které zde zazněly, a samozřejmě Vás seznámíme s novým výborem.

Čtyři momentky ze sobotní výroční valné hromady.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode