Starý Rožmitál ovládl Hurvínek na své kolobrndě 1/2

06.07.2015 08:04

Poslední červnovou sobotu přišel ruslandský patriot, dobrý člověk a chrlič nápadů s ideou, jak zpestřit život spoluobčanům a hlavně jejich dětem. Díky pochopení ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka paní Heleny Štáchové uspořádal spolu s přáteli pod záštitou mladšího z obou oblíbených protagonistů a jeho proslavené kolobrndy soutěž v jízdě na koloběžkách pro děti i dospělé.

27. června 2015 se tedy v Ruslandu, kde bylo depo koloběžek i závodníků, a kde byl také ostrý start, vyrojilo několik Hurvínků, ať už namalovaných či živě ztvárněných a začalo organizovat závod. Na fotografiích lze vypozorovat výbornou náladu všech účastníků, která vydržela i přes občasné přepršky celý den.

Už v devět hodin dopoledne startovaly ve třech kategoriích děti, které musely nejdříve absolvovat Hurvínkovu lekci pro začátečníky. Po závodě předvedly spanilou jízdu alejí, která se div nepodobala spanilým jízdám husitů z Čech téměř před 600 lety. Tak je zdravilo obecenstvo a u Fraňků je dokonce obdarovalo.

V kategorii kluků vyhrál Peter Varadín, z dívek dojela první Kristýna Kropáčková a ve skupině nejmladších zazářil Tomáš Kropáček.  Každý vítěz si odnesl pohár a všechny děti dostaly tašku s drobnými dárky a samozřejmě vydatné občerstvení. Opékaly se vuřty, limonáda tekla proudem, koláče se bořily do dětských úst a bonbony harašily mezi zuby.

Odpolední program popíšeme pozítří.

V rámci závodů byla vyhlášena také Miss koloběžka. Titul získala Baronouc Andulka (uprostřed), druhá se umístila šenkýřka z hospůdky U splavu Lucie Veselá (vpravo) a šerpou za třetí místo byla oceněna Eva Hofmanová. Nutno podtknout, že děvčata na prvních dvou místech představovala Hurvínkovu kamarádku Máničku.

Foto: Jiří Šmíd ml.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode