Starý Rožmitál ovládl Hurvínek na své kolobrndě 2/2

08.07.2015 09:45

Odpolední soutěž v jízdě na koloběžkách po patronací Hurvínka patřila dospělým, kteří měli trať podstatně delší než děti a hlavně: měli mít koloběžky alespoň částečně home made. V tomto ohledu nejvíce zaujal ruslandský Mirek Trčka, který si svoji kolobrndu kompletně vyrobil ze nejnemožnějších už vyhozených dílů. Však také jeho koloběžka byla po stránce výtvarné i technické způsobilosti asi nejlepší. Hodnocení se dělo v rámci koloběžkového autosalonu.

U dosplěých asi není důležité, kdo vyhrál, tak je neuvádíme. Vyhráli totiž všichni, kteří se z města vrátili do Ruslandu. Zábava pak pokračovala až do pozdních večerních hodin, ale to už Hurvínek i dvě Máničky a s nimi všechny děti šly na kutě.

Moderátorem akce byl samozřejmě Hurvínek, bezpečnost dětí a vlastně i dospělých zajišťovala osadní policie, která měla tento den ve Starém Rožmitále premiéru. To asi předseda osadního výboru koukal, že o své policii ani neví. A kdyby snad nestačili osadní strážníci, kteří zabezpečovali hladký průjezd na křižovatkách, tak hlavní organizátor působil jako anděl strážný, což dokumentoval křidélky na helmě.

Za zdařilou sobotu patří poděkování Jiřímu Šmídovi z Ruslandu, jeho rodině a řadě dalších, jako jsou Zehnulouc, Komancouc či Trčkouc.  Dík posíláme i do Dejvic do Divadla Spejbla a Hurvínka za nezištné poskytnutí autorských práv na syna Spejbla.

Věříme, že v Ruslandu byla 27. června 2015 založena nová tradice. Vždyť už teď se ukázalo, že za minimálních nákladů si lze vyrobit funkční dopravní prostředek, na kterém se lze prohánět Starým Rožmitálem. Jirka Šmíd může mít radost: Staroměstské děti frčí na koloběžkách po nábřeží a na aleji i teď, týden po závodech.

Foto: Jiří Šmíd ml.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode