Starý Rožmitál ovládl Hurvínek na své kolobrndě

26.06.2020 02:22

Poslední červnovou sobotu před pěti lety přišel ruslandský patriot Jiří Šmíd s nápadem, jak zpestřit život spoluobčanům a hlavně jejich dětem. Díky pochopení ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka Heleny Štáchové (1944 – 2017) uspořádal spolu s přáteli pod záštitou mladšího z obou oblíbených protagonistů a jeho proslavené kolobrndy soutěž v jízdě na koloběžkách pro děti i dospělé.

Děti startovaly dopoledne, a to ve třech kategoriích. V soutěži chlapců vyhrál trasu alejí Peter Varadín, z dívek dojela první Kristýna Kropáčková a ve skupině nejmladších zazářil Tomáš Kropáček.  Každý vítěz si odnesl pohár a všechny děti dostaly tašku s drobnými dárky a samozřejmě vydatné občerstvení. Opékaly se vuřty, limonáda tekla proudem, koláče se bořily do dětských úst a bonbony harašily mezi zuby.

Odpolední soutěž v jízdě na koloběžkách po patronací Hurvínka patřila dospělým, kteří měli trať podstatně delší než děti a hlavně: Měli mít koloběžky alespoň částečně home made. V tomto ohledu nejvíce zaujal Miroslav Trčka, který si svoji kolobrndu kompletně vyrobil z nejnemožnějších už vyhozených dílů.

Dá se říci, že od roku 2015 trandí děti na koloběžkách alejí a pak takésamozřejmě, v té době ještě ani netušeném, skateparku.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode