Střet chodce s autem vždycky prohraje chodec

27.11.2017 11:52

Minulý čtvrtek byl na Rožmitálsku den, na který by chtěli leckteří řidiči zapomenout. Na ledovce ještě za tmy leckteré auto začalo s piruetou, ale naštěstí ji šoféři většinou ustáli. Ve dvou případech, o kterých jsme informovali na https://www.staryrozmital.cz/news/zradna-ledovka/ to ale nedopadlo dobře.

Teď ale ještě musíme připojit jednu zprávu z onoho nešťastného čtvrtka, a to o vážné nehodě v Rožmitále pod Třemšínem. Čtyřiačtyřicetiletá motoristka srazila na přechodu v Nádražní ulici ženu s nezletilou dcerou. Obě chodkyně utrpěly těžká zranění.

Poslední dobou na Příbramsku přibývají dopravní nehody s účastí chodců. Během posledních osmi dnů se už staly čtyři. Na střet s autem vždycky doplatí chodec, na to by měli řidiči pamatovat.

K poslednímu střetu došlo v sobotu 25. listopadu v půl sedmé večer v Sedlecké ulici v Sedlčanech. Nezjištěný řidič jedoucí z kruhového objezdu směrem do centra obce srazil na přechodu 55letou chodkyni, která šla z levé strany komunikace. Motorista zde nezastavil, neposkytl zraněné potřebnou pomoc a z místa nehody ujel. Sanitka následně přepravila ženu s těžkým poraněním do nemocnice. Dle svědkyně se mělo jednat o vozidlo značky Škoda Octavia světlé barvy. Policisté nyní žádají svědky události, aby se ozvali na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 879 251 (527). 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode