Svaz už bude na nás krátký

25.07.2018 07:45

Na čtyřicet dětí nyní trénuje a hraje ve Starém Rožmitále národní házenou. Starají se o ně Pavel Blažek, Marek Hejra, Pavel Jeníček, Eva Hofmanová, Ing. Josef Hrdina a Pavel Brejcha. Po prázdninách k nim přibudou ještě Zdeňka Fraňková a Lucie a Gábina Součkovy.

Mládežnický potěr je pro nás důležitý nejen proto, že skýtá naději, že národní házená bude mít v naší obci budoucnost, ale i kvůli mužstvu mužů v II. lize. Svaz národní házené totiž trestá vždy na konci soutěže druholigová (ale i prvoligová) mužstva za to, že nemají mládežnická družstva.

V posledním ročníku nám tak byl odečten v konečné tabulce jeden bod. V kategorii chlapců jsme totiž měli jen mladší žáky. Kdybychom měli i družstvo starších žáků, mohli jsme v tabulce přeskočit Vřeskovice a skončit – tak jako vloni – na sedmém místě.

V nadcházejícím ročníku by se však tohle už nemělo stát. Právě vzhledem k dostatečnému počtu mladých hráčů a hráček, jsme teď postavili (kromě starších žákyň a starší přípravky) i družstvo starších žáků. Podmínkou ovšem je, že mladší i starší žáci musí dohrát své soutěže. Takže svaz by nám už neměl žádné body odejímat.

Ilustrační foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode