Tipy na vánoční dárky

19.10.2016 04:53

Prodejna Drogerie – knihy na rožmitálském náměstí má v prodeji dvě zbrusu nové knihy, obě po 299 korunách.

První se jmenuje 100 zajímavostí ze starých Brd a napsal ji kolektiv autorů a mezi nimi i pracovníci Podbrdského muzea v Rožmitále p.Tř. Stovka krátkých kapitol popisuje osudy rodáků, historické události, zajímavé památky i přírodní lokality brdského pohoří. Kniha zapadá do řady předchozích titulů plzeňského nakladatelství Starý most jako bylo 100 zajímavostí ze staré Plzně či 100 zajímavostí ze staré Šumavy.

Druhá kniha nese titul Brdy známé i neznámé a napsal ji známý tandem Vladimír Soukup a Petr David, který kdysi dávno začal místopisnými notickami ve Večerní Praze a pak nashromážděné informace zúročoval v řadě objemných knih. V anotaci k jejich nejnovější  knize se píše: „Brdy nabízejí svoji osobitou atmosféru, úžasnou přírodu i spoustu cenných památek. Vedle významných zámků a církevních areálů tady najdeme mimořádné technické památky i připomínky drobných řemesel, malé a o to milejší expozice (Starý Rožmitál) i místa spojená s významnými osobnostmi. Kniha vypráví o přírodě, historii, památkách, o tom, jak Brdy dokážou na člověka působit a jaké příběhy se zde odehrály.“

Při vybírání vánočního dárku nezapomeňte, že v prodejně paní Blanky Pazderníkové je ještě k dostání pár výtisků knihy o zaniklém řemesle na Rožmitálsku Cvokaři a knihy o rožmitálském spisovateli Rudolfu Richardu Hofmeisterovi, jehož 150. výročí narození budeme vzpomínat v roce 2018. Zapáleným hasičům by jistě k Vánocům udělala radost i publikace sepsaná k výročí starorožmitálského hasičského sboru.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode