Třináctinásobný mord ve Starém Rožmitále

25.05.2021 11:38

AKTUALIZOVÁNO 26. května

Dnešní noc nepřežilo ve Starém Rožmitále třináct slepic. Jejich mrtvoly s ukousnutými hlavami ležely po ránu na zahradě, aniž chudák majitel ještě co tušil. Zbyla mu jen jedna slepice a kohout, který teskně kokrhal na celý Luh, jako by žaloval na kuny, které tuhle spoušť mají na svědomí.

Na našem webu jsme o řádění těchto predátorů v Luhu psali několikrát. Například vloni, rovněž v květnu, kdy přišel jeden chovatel o osm slípek. Stačilo zapomenout jednou jedinkrát zavřít kurník a neštěstí bylo na světě. Tohle se mu za posledních osm let stalo už třikrát. A soused vedle? Ten již litoval za poslední roky také třikrát.

Přemnožené kuny ve Starém Rožmitále v noci vládnou a na opomenutí člověka si dovedou trpělivě počkat. Každou noc obcházejí svůj rajon a hledají snadnou kořist. Jednou dokonce ani automatické otevírání a zavírání kurníku nepomohlo. Odpoledne byla bouřka, nebe potemnělo, takže čidlo dvířka zavřelo a slepice zůstaly přes noc venku. Samozřejmě je mazané kuny ihned objevily a pobily.

Kuna skalní i lesní není v České republice předmětem zvláštní ochrany. Lovena smí být od 1. listopadu do posledního února, po zbytek roku je ale hájená. Pouze v oblastech chovu tetřeva, tetřívka, jeřábka a koroptve se smí lovit po celý rok.

Pozdějším ohledáním místa činu bylo zjištěno, že kunám padlo za oběť dokonce 17 slepic a další ještě u souseda.

Čtyři ze třinácti

Jediní dva, kteří noční masakr přežili

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode