Trocha statistiky

16.12.2020 00:22

Za předminulý ročník ligových soutěží národní házené 2018/2019, kdy ještě nikdo netušil, že bude v budoucnu nějaký nový koronavirus, teď Svaz národní házené vyhlásil – podle soudu rozhodčích - nejlepší hráče. Nás může těšit, že ve II. lize, skupině A, se hned vedle stupínků vítězů, tedy na čtvrtém místě, umístil rožmitálský Petr Šourek.

Jelikož sezóna 2019/2020 byla anulována, vyhlašování nejlepších hráčů, stejně jako střelců atd. samozřejmě nebude. A tak vezměme za vděk alespoň údajům, které svaz zveřejnil za letošní krátký podzim. Tak například víme, jak na tom byli s potencí naši útočníci.

Tradičně nejvíc branek, a to jednadvacet, nastřílel právě Petr Šourek, za ním je se 17 góly Jakub Pazderník a se 16 trefami Jiří Pičman. Roman Stöckl rozvlnil síť patnáctkrát a Petr Melichar třikrát. Nutno podotknout, že je to bilance za pouhé čtyři zápasy, přičemž jednou Šourek v sestavě chyběl a jednou Melichar hrál v obraně.

Mezi střelci všech druholigových týmů se Šourek s 21 brankami umístil až na netradičním šestnáctém místě. Ti, co byli střelecky pilnější než on, ovšem sehráli až o čtyři utkání víc.

Statistika tedy vlastně nevypovídá o ničem, ale o čem pořád psát, že? Když se vzhledem k nouzovému stavu nic ve Starém Rožmitále neděje!

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode