U Kemmlera nedají koronaviru šanci

30.03.2020 07:07

Výrobce kabelových svazků Kemmler Electronic ve Starém Rožmitále nenechává v ochraně svých zaměstnanců před koronavirem nic náhodě. Na chodbách jsou v dvoumetrových odstupech sektory určující individuální pohyb pracujících, v jídelně mají stoly rovněž v patřičné vzdálenosti a nošení roušky je pro všechny samozřejmostí, jak ostatně dokumentuje na snímku sám majitel firmy Stefan Reiber.

Výpadek výroby automobilů v Německu, kam především jeho kabely směřují, se samozřejmě dotkl i Kemmlera, naštěstí však má odběratele i v jiných odvětvích jako je strojírenství, elektrotechnický průmysl, obnovitelné zdroje a zdravotnictví. Výrobcům zdravotnické techniky dodává kabelovou výzbroj pro řídicí systémy, dálková ovládání počítačových tomografů a magnetické rezonance, otáčivá chirurgická světla, zubařská křesla či invalidní vozíky.

Jeden z tradičních zákazníků vyrábějící podpůrné dýchací přístroje, byl tento měsíc Světovou zdravotnickou organizací (WHO) zařazen do tzv. kritické infrastruktury, tedy mezi firmy, které jsou významné v boji s Covid-19. Jeho prostřednictvím se tak i výrobky ze Starého Rožmitálu podílejí na záchraně lidských životů.

Bude líp!

Foto: Kemmler Electronic

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode