U splavu nebylo k hnutí

13.12.2016 15:01

Výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále, která se konala v sobotu 12. prosince, přilákala do hospůdky U splavu na padesát členů a navíc ještě hosty z okolních sborů, 9. okrsku i z okresu. Dalo by se bez přehánění konstatovat, že pohostinné pohostinské zařízení doslova praskalo ve švech a narychlo sehnané židle navíc nebylo už kam postavit. Bylo jasné, že hasičské rokování bude důstojné a – díky moderátorovi a přednášejícím i diskutujícím – rychlé a radostné. Navíc se všichni rádi zase po pár měsících sešli, aby si po sousedsku popovídali.

Zprávu o činnosti, jíž jsme se ve zpravodajství podrobně věnovali během roku, přednesl starosta Jiří Homulka. Na závěr informoval členstvo, že na poslední výborové schůzi se ze zdravotních důvodů vzdal nejvyšší funkce ve sboru. Jiří, jenž za tři dny bude slavit dvaasedmdesát let, pracuje v hasičské organizaci Starého Rožmitálu v různých funkcích ve výboru nepřetržitě od roku 1986, v letech 1987 – 1991 sbor vedl a od roku 2009 až do loňska byl místostarostou. I když nyní po roce na funkci starosty rezignoval, zůstává nadále členem výboru a bude zastávat důležitý post předsedy revizní komise.

Do funkce starosty Sboru dobrovolných hasičů Starého Rožmitálu byl zvolen dosavadní člen výboru Milan Polák (35), jenž je dobrovolným hasičem od svých šestnácti let.

S činností soutěžního mužstva seznámil přítomné hasiče Jan Mora. Z jeho slov vysvitlo, že chlapi letos hledali nejen formu, ale především kamarády, kteří by s nimi do závodů šli. Ve dvou nebo ve třech se fakt soutěžit nedá. Radostněji se poslouchaly výsledky soutěžního družstva žen, které uváděla Marina Kohelová a slova vedoucí malých hasičátek Lenky Vaňkové. Naše ženy a děti prostě válejí!

 

Odstupující starosta Jiří Homulka (uprostřed)

Nový starosta starorožmitálského sboru Milan Polák (vpravo) se starostou Okresního sdružení v Příbrami a náměstkem sdružení Středočeského kraje Václavem Jankovským (uprostřed)



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode