U stříbrné studánky je ukryta keška

04.08.2015 06:54

Náš web už mnohokrát posloužil jako vodítko lidem, jak si zpestřit turistické vejšlapy. Takovou zásluhu si můžeme připsat i v případě geocachingu, což je rychle se rozrůstající hra na pomezí turistiky a sportu. Používá se při ní navigační systém GPS a podstatou je hledání dobře ukryté schránky, které se říká česky keš, o níž jsou známy zeměpisné souřadnice. Jednou ze základních myšlenek geocachingu je umisťování keší na místech, která jsou něčím zajímavá a přesto nejsou turisticky navštěvovaná.

Vloni v listopadu jsme přinesli informaci o stříbrné studánce nad Ruslandem nazvané svým zakladatelem Baronka (viz https://www.staryrozmital.cz/news/stribrna-baronka-v-ruslandu1/ ). A hle – s odvoláním na náš web někdo ukryl kešku 25. května 2015 někde v prostoru studánky. A teď geokačeři (jak si říkají hledači), hledejte!

Na webu věnovaném této hře, kde je i ocitována krásná báseň o studánce převzatá od nás (https://www.geocaching.com/geocache/GC5W76M_studanka-baronka ), už je několik úspěšných nálezů, přičemž poslední je z 1. srpna.

Už vloni se dostal starorožmitálský katastr do hledáčku geokačerů. Tehdy byla ukryta schránka s GPS na Obžeře.

Studánka Baronka

Geokačery od hledání neodradí ani strašák pár desítek metrů před studánkou

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode