Uprchlíci z Ukrajiny našli u Kemmlera uplatnění

04.06.2022 20:03

Napadlo nás, že bychom se mohli po delší době dozvědět, co je nového u největšího zaměstnavatele ve Starém Rožmitále i v regionu. A tak jsme požádali výkonného ředitele firmy Kemmler Electronic, s.r.o. Radovana Smrže o jakýsi sumář za poslední dobu:

„Válka na Ukrajině svým způsobem ukončila covid“ říká Radovan Smrž a pokračuje „a stejně jako pandemie, se dotkla celé Evropy i světa. Její průběh a způsobená uprchlická vlna, která dopadla na obyčejné lidi, tak neobešla ani Starý Rožmitál.

V době covidu se slovo pozitivní stalo nežádaným a téměř hanlivým, ale postupně se mu vrací jeho význam. My tak můžeme bez obav hovořit o spolupráci s Městským úřadem Rožmitál pod Třemšínem a Úřadem práce Příbram a jejím pozitivním přínosu pro všechny zúčastněné.

Jelikož uprchlíky z Ukrajiny jsou převážně ženy s dětmi a my zaměstnáváme hlavně ženy, byli jsme schopni velmi rychle nabídnout pracovní pozice operátorek ve výrobě uprchlíkům, o které se postaralo Město Rožmitál pod Třemšínem a Úřad práce Příbram.

Pozitivní pro nás bylo, když jsme zjistili, že část uprchlíků má pracovní zkušenosti s výrobou kabelové konfekce – cca 80% našich konkurentů vyrábělo kabelové svazky právě na Ukrajině.

Rychlé zaměstnání a zapojení uprchlíků do pracovního procesu ve starorožmitálské firmě pomohlo snížit zatížení sociálního systému České republiky a místo nákladů do něho přináší příjmy. Pozitivně samozřejmě působí i na naše nové spolupracovníky, kteří u nás našli svoje uplatnění.“

Archivní foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode