Utkání s Kyšicemi jsme mohli vyhrát

12.05.2019 12:12

AKTUALIZOVÁNO v 17.20 hod.

O tom jak mnohdy neplatí papírové předpoklady, bychom mohli po posledních dvou zápasech Spartaku Rožmitál v II. lize národní házené vyprávět. Včera jsme teoreticky měli Ejpovice porazit, vždyť jsou v tabulce jen o jednu příčku lepší než my. Nepodařilo se!

Dnes dopoledne jsme ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále přivítali silné mužstvo Sokola Kyšice, které má v tabulce o dvanáct bodů víc než my a aspiruje na postup do I. ligy. Papírově jsme měli jasně prohrát. A podívejme! Nebýt smůly v druhém poločase a pak především v jeho závěru, tak jsme soupeře mohli porazit.

Utkání jsme ale prohráli 17:20 po poločase 12:13. Duel byl po celou dobu velmi vyrovnaný, v první půli jsme prvních dvacet minut stále o jednu až dvě branky vedli a Kyšice se vzpamatovaly až na konci, kdy převážily skóre na svoji stranu.

Druhý poločas byl velmi chudý na branky, ale za to přebohatý na fauly. Rozhodčí Leinweber se sice snažil bystrým okem pokrýt celé hřiště, ale řada faulů, především bez míče, mu utekla.  Diváci a samozřejmě i hráči značně znervózněli, což vyvrcholilo červenou kartou pro našeho nejslušnějšího hráče Petra Šourka. Jeho nepřítomnost na hřišti značně ovlivnila vývoj zápasu, zvláště když naši osiřelí útočníci se pro fauly soupeře nemohli dostat k bráně, a když už se dostali do střelecké pozice, nebyli sto prostřelit hromotluckého brankáře hostů.

Nutno pochválit naši obranu i brankáře. Soupeři nedali nic zadarmo a občas přiváděli kyšické útočníky k zoufalství. V zápase nenastoupil Jiří Stoklasa, jenž pro nasbírané červené a žluté karty bude chybět v pěti zápasech.

Naše sestava: D. Sadílek - P. Blažek, D. Franěk, J. Vondrášek, M. Hejra - P. Melichar, T. Fous, P. Šourek, R. Stöckl, J. Pazderník, J. Pičman

Branky: Šourek 14, Pičman 1, Pazderník 1, Stöckl 1 - za hosty: Netušil 6, Šleis 5, Špičan 4, Suchý 3, Kotyza 2

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode