Útok začal šlapat jako hodinky

10.10.2016 07:33

AKTUALIZOVÁNO v 14.38 hod.

Po odehraném devátém kole 2. ligy národní házené je naše mužstvo Spartaku Rožmitál na devátém místě se sedmi body a vzdálilo se dnu tabulky, na kterém sedí náš včerejší soupeř Raspenava a tým ze Záluží, kam zajíždíme na poslední podzimní zápas tuto neděli 16. října. Den před tím hrajeme rovněž venku, a to ve Všenicích, které zatím také nemají moc bodů.

Co z toho vyplývá? Je jasné, že máme naději v posledních dvou duelech ještě nějaký bod vydobýt, zvlášť když nám poslední dva zápasy začal šlapat útok jako hodinky. Náš nejlepší střelec Petr Šourek si vzpomněl, jak řádil v krajském přeboru, kdy málokdy dal méně než deset branek za zápas a ve včerejším utkání v Raspenavě jich nasázel soupeři rovný tucet. Zahanbit se nenechal ani náš druhý nejúspěšnější střelec Roman Stöckl, jenž včera rozvlnil soupeřovu síť sedmkrát a na kontě už má v lize 37 gólů. A do třetice Petr Melichar – ten pauzíroval tři zápasy a hned to bylo na výkonu útoku znát. Přesto ve zbývajících šesti duelech stačil nastřílet 34 branek.

Zahanbit se nenechávají ani alternující útočníci Jiří Pičman, Jakub Pazderník a Josef Zemek. Ti sice dali zatím jen patnáct branek, ale vědí, že mužstvo má u nich jistotu, že dovedou své starší spoluhráče při výpadku nebo horší formě hned zastoupit.

Naše obrana odvádí stabilní výkon a patří mezi nejlepší v lize. Jen se podívejme na počet obdržených branek. Inkasovala jich méně než některá mužstva v tabulce před námi.

Sečteno a podtrženo: Máme radost!

Tabulku po devátém kole najdete v rubrice Házenkáři.

Náš útok na archivním snímku z utkání v květnu roku 2007

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode