Uzavřené rožmitálské náměstí: Byl to apríl, nebo ne?

17.04.2018 04:35

AKTUALIZOVÁNO 18. dubna

Naše aprílová zpráva o památkářích a jejich rozhodnutí uzavřít rožmitálské náměstí, které je stejně vylidněné (viz https://www.staryrozmital.cz/news/rozmital-obeti-sverazneho-experimentu-pamatkaru/ ), zaujala nejen přes tři tisíce čtenářů na webu a facebooku, ale i některá média.

Redaktor Mladé fronty Dnes Marek Kočovský, který už psal vloni o zámku a petici občanů na jeho záchranu, si důkladně přečetl naši aprílovou fikci a ze svých zkušeností s Rožmitálem, kde občas pobývá, zjistil, že to až taková smyšlenka není.

Oslovil tedy starostu města Josefa Vondráška, živnostníky na náměstí, paní Evu Heyd z Czech National Trust i autora aprílového žertíku. Přidal vlastní pozorování a vznikl článek, který byl publikován ve středočeském vydání deníku 11. dubna a na internetu 12. dubna.

Pod titulkem „Rožmitál je bez života, potýká se s odlivem turistů i živnostníků“ si ho můžete přečíst na internetu pod https://praha.idnes.cz/rozmital-pod-remesinem-zamek-zivnostnici-turisti-jakub-jan-ryba-chko-brdy-1tq-/praha-zpravy.aspx?c=A180411_394550_praha-zpravy_nuc .

 

Jeden z opuštěných domů na rožmitálském náměstí

Mladá fronta Dnes z 11. dubna

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode