V aleji budou napojeny na kanalizaci i nové rodinné domy

19.12.2012 19:25

V souladu se stavebním zákonem nařídil městský úřad na čtvrtek 17. ledna 2013 v 9 hodin veřejné ústní jednání ke své žádosti o vydání územního rozhodnutí na výstavbu kanalizační stoky pro rodinné domy v aleji Johanky ve Starém Rožmitále. Znamená to, že i sedm již stojících či teprve budovaných domků mezi alejí a Kovostarem (Kemmlerem) bude dodatečně napojeno na obecní kanalizaci. Potrubí bude mít průměr 250 mm.

Na veřejném ústním jednání, které se koná v kanceláři stavebního úřadu, mohou občané naposledy ke stavbě podávat připomínky.

S výstavbou kanalizace si obyvatelé Luhu i Ruslandu užili ještě před rokem své. Proto budou bedlivě sledovat, jak budou aleje znečistěné blátem, a zda nebude posunován sem a tam okap nad muzeem, do kterého se řidiči nákladních automobilů rádi strefují.

Výstavbu kanalizace v Aleji Johanky snášeli obyvatelé opravdu statečně.

Nízký okap nad muzeem se často stává terčem pro nákladní automobily. Snímek z 23. listopadu 2011 zachycuje konečnou úpravu aleje.

Celý průběh kanalizace Starého Rožmitálu od zahájení v červnu 2010 až do položení asfaltu koncem listopadu 2011 provázely skandály. Článek otiskl Příbramský deník 14. listopadu 2011.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode