V divoké přestřelce měl jasně navrch Rožmitál

19.04.2019 13:23

AKTUALIZOVÁNO v 18  a 21.10 hod.

První jarní utkání II. ligy národní házené mezi Spartakem Rožmitál a béčkem Žatce, které se dnes hrálo ve Starém Rožmitále, se patrně několikrát zapíše do historie soutěže i domácího oddílu. Rožmitál v něm porazil Žatec B 30:18 po poločase 12:9.

Celkem padlo 48 branek, což znamená, že v průměru se vlnila síť každou minutu a čtvrt. Ani 18 gólů nestačilo hostům k vítězství, neboť jich inkasovali rovných třicet! Třicet branek Rožmitál ještě v mistrovském utkání II. ligy nikdy nevstřelil. V prvním poločase se mohl zápas nazývat Šourek – Žatec, neboť Petr vsítil prvních šest branek a z celkových dvanácti za prvních třicet minut jich soupeři nadělil sedm. Druhou půli zazářil Jiří Pičman, který sice na delší dobu nastoupil až na posledních dvacet minut, ale ukázal ohromný hlad po gólech a do soupeřovy brány se trefil šestkrát za sebou. Ani ostatní naši útočníci se nenechali zahanbit: Roman Stöckl skóroval čtyřikrát a Jakub Pazderník a Petr Melichar dali po třech gólech.

Rožmitálská obrana pracovala rovněž spolehlivě a díky potenci útočníků mohla soupeřovy útoky odvracet v relativním klidu. David Franěk utrpěl červenou kartu, lze však věřit, že si rozhodčí Jan Baumruk spletl barvy, neboť žlutou před tím neudělil. Anebo žlutou kartu neměl s sebou.

Utkání se odehrávalo za teplého slunečného počasí v příjemné atmosféře a za vysoké návštěvy diváků. Výhrou se Rožmitál patrně definitivně odpoutal od pásma sestupu a s osmi body je na osmém místě. Hodně napoví příští zápas v Liticích, s nimiž můžeme ještě bojovat o lepší postavení v tabulce.

Naše sestava: D. Sadílek - P. Blažek, D. Franěk, J. Stoklasa, J. Vondrášek - P. Melichar, P. Šourek, J. Pičman, J, Pazderník, R. Stöckl

Branky: Šourek 14, Pičman  6, Stöckl 4, Pazderník 3, Melichar 3 - za hosty: Seifert 9, Kučera 7, Lukeš 1, Bartoň 1

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode