V muzeu cvoky nevyrábíme

22.02.2020 18:57

Brněnské vydavatelství Shocart vydalo aktualizovanou turistickou mapu Brdy, Příbramsko, Rokycansko v měřítku 1:40 000. S potěšením jsme zjistili, že na mapě je uvedeno i naše Cvokařské muzeum. U symbolu muzea je ovšem napsáno „Výroby cvoků“, což zní samozřejmě úsměvně a naznačuje, že snad vyrábíme blázny.

Sice je to pojmenování zavádějící, ale marketingově určitě vděčné, neboť komu na těchto dvou slovech spočine oko, hned se zarazí a zamyslí se, že by bylo hodno muzeum navštívit. Mezi námi – ono i při názvu Cvokařské muzeum, který oficiálně používáme, si lze myslet něco úplně jiného. V návštěvním sešitu je ostatně zápis, v němž autorka tvrdí, že jejich děda by sem určitě patřil.

Mapa Brd je ale velmi dobře udělaná, jsou v ní naznačeny už i budoucí stezky v CHKO, je uvedena cyklostezka z Rožmitálu přes Starý Rožmitál do Věšína a přímo ve Starém Rožmitálu kromě Cvokařského muzea jsou ještě upozornění na hospodu, kostel a rozcestník turistických cest. Mapa stojí zpravidla 99 korun.

 

Aktuální a také dobrou oboustrannou turistickou mapu vydal na přelomu roku Středočeský kraj, resp. jeho Středočeská centrála cestovního ruchu. Pokrývá celý kraj a skládá se ze šesti samostatných dílů. Rožmitálsku a jak název napovídá i Příbramsku, jižním Brdem, České Sibiři a Sedlčansku se věnuje díl pátý.

Mapy jsou zdarma a k dostání v informačních centrech. Pokud jde o Cvokařské muzeum, tak samozřejmě jsme opět muzeum výroby cvoků...

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode