V posledním utkání jsme zvítězili rozdílem 11 branek

11.06.2012 21:17

K poslednímu zápasu sezóny jsme nastoupili doma proti Ejpovicím B. Celý zápas se hrál za deštivého počasí, s čímž se naši útočníci dokázali vypořádat lépe. První branku zápasu jsme vstřelili až v osmé minutě, do té chvíle byly naše útoky ve znamení nepřipravené střelby nebo špatných přihrávek. Naše obrana v čele s brankářem si celkem bez problémů dokázala poradit s útoky hostí, kteří se dlouhou dobu nedokázali vyrovnat s kluzkým balonem. V prvním poločase se hostím branku vstřelit nepodařilo. To se jim povedlo až ve 38. minutě, kdy Ejpovice snižovali na 1:10. Za zmínku stojí ještě to, že Jakub Pazderník vstřelil svojí první branku v kariéře v A týmu. Sezónu jsme tedy zakončili jednoznačným vítězstvím 14:3.
Sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Stoklasa, M. Hejra, Z. Sadílek, J. Vondrášek - R. Stöckl, P. Šourek, J. Pazderník, J. Pičman, J. Zemek
Branky: Šourek 5, Pičman 5, Stöckl 2, Pazderník 1, Zemek 1 - za hosty: Lisko 1, Michelfeit 1, Stašek 1

Naši borci skončili v tabulce třetí a nechali za sebou devět mužstev. Soutěž letos s bezpečným náskokem vyhrálo Záluží a postupuje do II. ligy, druhé skončily Kyšice, na jejichž hřišti jsme před týdnem prohráli. Kdybychom zvítězili, mohli jsme skončit nakonec na druhém místě, jelikož náš poslední soupeř Ejpovice B byl slabý jako čajíček, a nám nezbylo nic jiného než vysoko vyhrát.

Ale nevadí. Sluší se našim chlapcům poděkovat za bezvadný sportovní výkon v celé soutěži a pěknou hru, která lahodila oku všech domácích fandů. A ještě jeden statistický údaj na závěr: Po závěrečném 22. kole se jasně ukázalo, že náš Spartak Rožmitál měl s pouhými 313 inkasovanými brankami ze všech dvanácti mužstev nejlepší obranu. 

A další vynikající výkon: Náš útočník  Petr Šourek skončil mezi třemi nejlepšími střelci branek soutěže. Přesné umístění dnes ještě neznáme, ale je pravdou, že horší než třetí být nemůže. V první dvacítce střelců se umístil také Roman Stöckl.

Poslední zápas se hrál za krajně nepříznivého počasí (nepíšeme o nepříznivém počasí v poslední době nějak často?), a tak u zábradlí, u kterého se scházejí skalní fanoušci, bylo prázdno. Všichni byli totiž natěsnáni pod břízou zcela vlevo.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode