V předčasných volbách do poslanecké sněmovny kandidují dva občané Rožmitálu

15.10.2013 06:45

Politické strany už mají postavené kandidátky pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Jistě není bez zajímavosti, kdo do poslanecké sněmovny kandiduje z našeho města, neboť i když by seděl v lavici v Thunovském paláci v Praze, jeho srdíčko by jistě i nadále bilo pro Rožmitál.

Na středočeské kandidátce za KSČM je na čtvrtém místě zařazen starosta Rožmitálu Ing. Josef Vondrášek (63). Je bez politické příslušnosti, ale za KSČM kandidoval už dříve v komunálních i krajských volbách. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a poté 24 let pracoval v rožmitálském Agrostroji, z toho posledních pět let jako jeho ředitel. Po několika letech soukromého podnikání, byl v roce 1998 zvolen starostou města, přičemž zastupitelem se stal již o čtyři roky dříve. Funkci starosty vykonává 15 let. V roce 2004 byl zvolen do zastupitelstva Středočeského kraje. V letošních volbách do poslanecké sněmovny má velkou šanci, aby byl zvolen poslancem.

Druhým reprezentantem našeho města je Lukáš Tůma (26), ekolog, který je na šestém místě středočeské kandidátky Strany zelených. Od roku 2010 je zastupitelem města Rožmitálu p. Tř. a předsedou krajské organizace Strany zelených ve Středočeském kraji. Vloni byl neúspěšným lídrem kandidátky zelených do krajského zastupitelstva. Pracuje jako ředitel Podbrdského centra Fabián.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode