V premiéře soutěže hasičátek zvítězily děti ze Suchodola

24.08.2014 20:27

V neděli 24. srpna 2014 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále nultý (zkušební) ročník nové hasičské soutěže, tentokrát pro děti. Deset let pořádali straroměštští memoriál na počet svého zasloužilého člena Aloise Jedličky, a nyní založili novou tradici se soutěží, která je věnována nejen A. Jedličkovi, ale také jeho zeťovi Alexandru Naďovi, rovněž dlouholetému členu sboru.

I když dopoledne prudký déšť pocuchal organizátorům nervy, po poledni, kdy soutěž začala, se dokonce objevilo i slunce a bez deště vydrželo celé odpoledne.

Do klání v požárním útoku nastoupilo pět dětských družstev – z Březnice, Suchodolu, Rožmitálu p. Tř, a dvě družstva domácích. Po lítých výkonech, kdy v chladném počasí byla řada dětí zlitých, si vybojovali první místo mládežníci ze Suchodola s vynikajícím časem 18,96 sek.  Výborným výkonem ve druhém kole se posunulo na celkové druhé místo s časem o osm vteřin horším družstvo SDH Starý Rožmitál I a třetí skončili Rožmitálští. Bramborové medaile za čtvrté místo si odnesla děcka druhého družstva pořadatele a na pátém místě se umístila Březnice.

Přestávky vyplňoval bohatý a zajímavý program. Nejdříve předvedli své umění v paintballu Březničtí žoldnéři, pak si střihly mimo soutěž požární útok starorožmitálské hasičky převlečené za rozšafné hospodyňky a vyvrcholením přestávkových zábav byla premiéra nového divadelního představení Starorožmitálského hasičského divadelního spolku (SHDS) s názvem Berková jde do potoka pro vodu.

Celé odpoledne se náramně vydařilo a na dvě stě návštěvníků se mělo pořád na co dívat. Hasiči SDH Starý Rožmitál si mohou poblahopřát a po dnešních zkušenostech už připravovat ostrý start do prvního ročníku Staroměstské dětské ligy v roce 2015.

Z akce připravujeme bohatou fotodokumentaci, která bude už zítra ke shlédnutí na https://www.facebook.com/Cvokarskemuzeum , a v dalších dnech speciální materiály na tomto webu.

Na začátku odpoledne měla soutěžní družstva slavnostní nástup a konalo se rovněž rozlosování.

Domácí nasadili dvě družstva, obě se ve druhém kole značně zlepšila.

K akcím pořádaných neziskovkami dnes neodmyslitelně patří sponzoři.

Na plácek u Vlčavy přišlo strávit pohodové odpoledne na 200 lidí.

Do bojové akce během první přestávky se připravují Březničtí žoldnéři.

Další přestávky vyplnili domácí. Nejdřívě hasičky předvedly požární útok, při němž dosáhly času 40 vteřin, a poté uvedly premiéru nového divadelního kusu. Jak je vidět, diváci se dobře bavili.

Odměny za první místo v soutěži převzala nejmladší členka družstva ze Suchodolu.

Druhé skončilo první družstvo pořádajícího SDH Starý Rožmitál.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode