V příbramském archivu jsou akta i ze Starého Rožmitálu

31.05.2017 06:08

Ve čtvrtek 8. června pořádá Státní okresní archiv v Příbrami, v němž m. j. získáváme většinu informací z historie Starého Rožmitálu, Den otevřených dveří. Dveře budou pro nejširší veřejnost otevřeny od 9 do 19 hodin.

Pracovnice archivu spojily své síly s PhDr. Františkem Bártíkem, kterému archiv poskytl materiály pro putovní výstavu Nad krajinou slz a radiace a napsání stejnojmenné knihy. Vernisáž výstavy se bude konat právě ve čtvrtek 8. června v 9.30 hodin.  Od 10 a od 17.30 hodin se uskuteční přednáška o změnách krajiny v souvislosti s těžbou uranové rudy, o táborech pro nesvobodné pracovní síly a o výstavbě příbramského sídliště.

V badatelně budou v tento den z fondů archivu vystaveny například originály příbramských městských kronik z let 1946–1968, dobové fotografie ze života města včetně výstavby Nového rybníka, vybrané soudní spisy – třeba ke vzpouře vězňů z 22. srpna 1968.

Přijďte se do archivu pozeptat, co by tu pro vás měli zajímavého.

Vedoucí příbramského archivu PhDr Věra Smolová (uprostřed) na křtu knihy o rožmitálském spisovateli R. R. Hofmeisterovi v listopadu 2014

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode