V příbramském okrese jen jeden pacient s covidem-19 v nemocnici

10.09.2020 09:48

V těchto dnech je v nemocnici v Příbrami pouze jeden pacient s nákazou nemocí covid-19, který ale není ve vážném stavu. Vyplývá to z přehledu hospitalizovaných nemocných, který sestavil vlastním dotazováním u tiskových mluvčí nemocnic Český rozhlas. V celé republice leželo v nemocnicích k včerejšímu dni s koronavirem 231 lidí, z toho 45 v těžkém stavu.

Lékaři, které server https://www.irozhlas.cz/ při sestavování přehledu hospitalizovaných oslovil, se shodují, že jde v mnoha případech o pacienty polymorbidní, tedy trpící více nemocemi, často chronickými.

„Pacienti mívají více infekcí naráz. Tím nechci říct, že to musí být nutně respirační infekce, ale ten pacient může buď do svého chronického onemocnění dostat koronavirus, nebo do nějaké jiné nemoci,“ uvedl pro server rozhlas.cz Dušan Pícha z infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce, která má v rámci Prahy a Středočeského kraje nejvíce hospitalizovaných (21).

Statistici odhadují celkovou kapacitu lůžek v Česku na 4000, z toho na jednotkách intenzivní péče na 1700. Včerejší vytíženost byla tedy okolo šesti procent.

Na Příbramsku je podle https://www.pribram.cz/ aktuálně nakaženo 124 osob, z čehož na Rožmitálsku jen jedna.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode