Václav Hudeček natáčel s Českou televizí v Rožmitále

14.05.2022 21:50

Záběry pro životopisný dokument o slavném houslovém virtuosovi Václavu Hudečkovi, jenž letos oslaví sedmdesátku, natáčela dnes odpoledne Česká televize v aleji ve Starém Rožmitále a před rožmitálským zámkem. Mistr, který navštívil spolu se svou manželkou Rožmitál opět po půl roce, v dokumentu představí divákům oblíbená místa svého dětství.

Hudeček, jehož otec pocházel ze Starého Rožmitálu, se sice ještě jako malý hoch s rodiči přestěhoval do Blatné, ale dokud žili prarodiče, trávil v Rožmitále i ve Starém Rožmitále téměř každé léto. Jako zlobivé dítě dostal v pěti letech housle, které ho měly naučit disciplíně. V patnácti již koncertoval s Královským filharmonickým orchestrem v Londýně. Po celém světě vystupoval na nejprestižnějších pódiích.

V rodném městě koncertoval již osmkrát. Poprvé vystoupil v jednadvaceti letech 7. září 1973 v nově otevřeném kulturním domě ve Starém Rožmitále. Do kulturního domu se znovu vrátil 13. dubna 1985, poté ještě 10. června 1990 a naposledy před Vánocemi v roce 1996.

Po dlouhé odmlce pak koncertoval až ve starorožmitálském kostele 11. června 2011 a znovu 3. května 2014. Sedmý koncert se odehrál v Podbrdském muzeu 8. listopadu 2015. A poslední, osmý, ve Společenském centru vloni 29. října.

Václav Hudeček při zatím posledním koncertu v Rožmitále

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode