Valná hromada hasičů - díl čtvrtý a konečný. Diskuze a závěr

10.01.2024 00:34

Na sobotní výroční hromadě Sboru dobrovolných hasičů vystoupilo v diskuzi devět účastníků, kteří většinou - jak se sluší na začátek nového roku - poděkovali za dosavadní spolupráci a přítomným popřáli zdraví a štěstí v práci i v osobním životě.

František Polák navíc informoval o nadcházejících akcích v rámci okrsku a například i o tom, že jsme opět byli vybráni za místo konání soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných automobilů. Radní Aleš Haluska měl také dobrou zprávu: V druhé polovině roku se bude ve Starém Rožmitále už konečně stavět nový most. (Mostu budeme věnovat samostatnou zprávu.)

František Matějka poukázal mimo jiné na to, že ve sboru je dost celoživotně aktivních členů, kterým by také slušelo nejvyšší ocenění Zasloužilý hasič. Jde jen o to, prokousat se administrativními zákruty při navrhování. Starosta osadního výboru Milan Štěpán se věnoval problematice, která bublá i pod starorožmitálským hasičským povrchem: Jak získat mladé lidi pro práci pro veřejné blaho (tedy i leckdy i pro nějakou funkci).

Pozdrav „všem bratrům a sestrám hasičům“ zaslal Pater Jan Kuník, administrátor starorožmitálské farnosti v letech 2011 - 2016, který byl donedávna členem našeho hasičského sboru.

Po schválení usnesení a plánu práce na letošní rok byla oficiální část valné hromady ukončena. A pak už jen k tanci i poslechu vyhrávala hasičská kapela.

Na úplný závěr nutno zdůraznit, že v sobotu 10. února pořádají hasiči Starého Rožmitálu ve Společenském centru za osvědčené hudby, stejného vstupného jako před inflací a s bohatou tombolou tradiční ples.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode