Včera se ukázalo, jak moc národní házená ve Starém Rožmitále chyběla

31.08.2020 04:26

AKTUALIZOVÁNO v 15.50 hod.

Týden před prvním mistrovským utkáním ve II. lize sehráli národní házenkáři Spartaku Rožmitál ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále přípravné utkání s celkem Sokola Nezvěstice. Hosté, kteří už mají v I. lize jedno kolo za sebou, měli tento víkend volno a tak uvítali možnost, aby si vyladili formu do dalších bojů s naším celkem.

Přestože se o přátelském utkání vědělo jen z našeho webu a pak také kdo komu o něm řekl, překvapila velmi dobrá návštěva téměř stovky fanoušků, i když celý druhý poločas propršel. Ukázalo se totiž, jak Staroměšťákům národní házená chybí, vždyť letos vinou pandemie koronaviru ještě své hochy hrát neviděli.

Samotný zápas měl opravdu přátelský charakter, hrálo se bez vážnějších či dokonce záludných faulů a největším nepřítelem obou celků byl klouzavý povrch. Rožmitál si celý první poločas udržoval chvílemi až tříbrankové vedení, ve druhém ovšem už na silnějšího soupeře, který mohl střídat mnohem početnější kádr hráčů, nestačil. I tak prohra s Nezvěsticemi, které v předminulém ročníku I. ligy skončily čtvrté (loňský byl anulován), 22:27 po poločase 12:11, je velmi lichotivá.

Z včerejšího utkání pro Spartak vyplynul jasný závěr, že je na mistrovské zápasy dobře připraven jak souhrou, tak individuálními výkony házenkářů. Takže se těšme na 5. září, kdy v rámci oslav 90. výročí národní házené ve Starém Rožmitále sehrajeme první mistrovský duel se Sokolem Ejpovice.

Naše sestava: Dušan Sadílek - Pavel Blažek, Jiří Vondrášek, Zdeněk Sadílek – Jiří Pičman, Roman Stöckl, Petr Šourek, Jakub Pazderník

Naše branky: J. Pazderník 7, P. Šourek 7, J. Pičman a R. Stöckl 3

 

Po dlouhé pauze se přišli na zápas podívat fanoušci, trenéři mládežnických družstev i bývalí hráči

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode