Ve Starém Rožmitále se otevíral zrekonstruovaný sportovní areál

14.06.2015 08:18

V sobotu 13. června 2015 žil Starý Rožmitál slávou, která se odehrávala v rekonstruovaném a zmodernizovaném sportovním areálu a před vedle ležící hospůdkou U splavu. Za 3 mil. Kč nechalo město a Evropská unie udělat nový povrch velkého i malého hřiště, instalovat nové střídačky a další vychytávky, které budou sportovci postupně odhalovat.

Program zahájila ve 13 hodin Toulavá kapela, v níž hrají členové dechového orchestru Rožmitálská venkovanka. Ta nejdřív rozdávala dobrou náladu na tribuně hřiště a po utkání v házené před hospůdkou, kde teklo pivo proudem a na rožních se otáčela dvě selata.

Před čtrnáctou hodinou pronesli krátké projevy starosta města Ing. Josef Vondrášek a za oddíl národní házené Spartaku Rožmitál Ing. Josef Hrdina. Tři stovky diváků s napětím sledovaly, zda se řečníkům podaří ukončit povídání ještě před blížící se bouřkou.

Těsně před prudkým lijákem ještě stačil starosta Rožmitálu předat hodinky nejlepšímu sportovci Příbramska za loňský rok Milanu Hochmutovi a ocenění nejlepšímu střelci národní házené Petru Šourkovi, jenž za posledních pět ročníků oblastního přeboru Západočeského kraje vsítil 1000 branek.

Při prvních kapkách se ještě děkovalo všem, kteří se na modernizaci starorožmitálského areálu podíleli: starostovi Ing. Josefu Vondráškovi, Regionálnímu operačnímu programu Střední Čechy, tajemníkovi města Ivanu Havlovi, majiteli realizační firmy Ing. Jiřímu Huptychovi a současným i bývalým házenkářům Ing. Petru Pazderníkovi, Mirkovi Trčkovi, Mirkovi Leitermanovi, Pavlu Zehnulovi a řadě dalších, jimž se splnil sen, aby se ve Starém Rožmitálu hrálo na povrchu odpovídajícímu 21. století.

Poté nastoupili hráči Spartaku Rožmitál a Sokola Blovice k mistrovskému utkání posledního kola oblastní soutěže v národní házené, avšak ještě dříve než si někdo sáhl na míč, všichni utekli spolu s diváky pod střechy. Liják naštěstí po dvaceti minutách ubral na síle a tak se mohl zápas odehrát.

Po skončení nastoupili už za přívětivého počasí na malém hřišti naše házenkářské naděje a předvedly, co už se pod vedením zkušených házenkářů naučily. Malé házenkáře pak vystřídali volejbalisté. Souběžně se na velkém hřišti uskutečnilo exhibiční utkání ve florbalu posíleného mužstva FBK Ježci Rožmitál. Diváci tak mohli vidět, že sportovní areál je opravdu multifunkční a dají se v něm hrát nejrůznější míčové hry včetně tenisu.

V té době se už trousily skupinky diváků k hospůdce U splavu na posezení při muzice, dobrém jídle i pití. Zábava pak pokračovala až do noci.

Slavnostního odpoledne se zúčastnila řada hostů: Jmenujme alespoň předsedu sportovně technické komise národní házené západočeské oblasti a Plzně Václava Hajžmana, sekretáře západočeské oblasti a Plzně v národní házené Slavomíra Váchu, hospodáře TJ Spartak Rožmitál Josefa Štěrbu, předsedu osadního výboru Starého Rožmitálu Milana Hochmuta st., starostu staroměstského sboru dobrovolných hasičů Jiřího Homulku, starostku Hvožďan Markétu Balkovou, starostku Sedlice Ing. Zuzanu Šourkovou a další a další.

Ze slavnostního odpoledne budeme přinášet podrobné zprávy i další dny.


Silný déšť sice čátečně narušil oslavu, ale...

... ale i přesto byli návštěvníci a starosta Rožmitálu Ing. Josef Vondrášek viditelně spokojeni. Dobré dílo se podařilo.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode