Věšín začíná být v krimi zprávách dost často

18.04.2019 04:37

Pro někoho to může být překvapením, ale statistickým šetřením našich krimi zpráv, které pro Rožmitálsko připravujeme společně s komisařkou Monikou Schindlovou z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Středočeského kraje v Příbrami, jasně vysvítá, že v katastru Věšína se odehrává nejvíce příběhů z tzv. černé kroniky, do níž se dříve takovéto zprávy zařazovaly. Vesměs jde o události na silnicích, za posledních pět let pouze jeden materiál se týkal krádeže.

Nelze se tomu ani divit. Nad Věšínem je už brzy na podzim námraza, lesní úsek je zrádný po celý rok i díky zvěři a v samotné obci je silnice dost nepřehledná. Převrácených aut na kluzké vozovce už bylo několik, vloni ale nad Věšínem havaroval i autobus s malými fotbalisty a na křižovatce s Vekendem do mrtě shořel náklaďák. Na frézované vozovce přímo ve vesnici uvízl kamion a o den později i popeláři.

Střety motoristů by se daly nazvat nechtěnými lovy beze zbraní. Nejčastěji to bývají střety se srnci a srnami. To už nad Věšínem dobře znají. Poslední takový případ se stal předevčírem po osmé hodině večerní na silnici I/19. Při střetu osobního auta se srnou, která srážku přežila a odběhla do lesa, došlo ke škodě 40 tisíc korun.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode