Věta "Radost ze současnosti, starost o budoucnost" už neplatí

03.11.2019 11:18

Pod tímto titulkem jsme v letech 2012 a 2013 referovali o činnosti národních házenkářů ve Starém Rožmitále. Dospělí si vedli tenkrát velmi dobře v oblastním přeboru, ale vědělo se, že je nemá kdo nahradit. Mládež byla veškerá žádná.

V roce 2014 se situace lepšila a my jsme tenkrát psali: „...Marek Hejra a Pavel Zehnula sice trénují malé děti, budoucí házenkáře (za což jim veliký dík), ale dětí je pouze osm, z toho kromě jednoho z Věšína a jednoho z města, jsou všichni ostatní ze Starého Rožmitálu. Při náboru na základní škole se nikdo nepřihlásil... Aby však náš potěr mohl být zařazen do nějaké soutěže, musí mít alespoň 12 členů. Škoda, přeškoda. Současní dospěláci bohužel rok od roku stárnou a měla-li by házená u nás být kontinuálně bez přerušení dalších deset patnáct let, budou naši současní borci muset hrát alespoň do svých čtyřiceti či padesáti.“

A tohle postesknutí už ale dnes neplatí. V oddíle národní házené Spartaku Rožmitál hraje přes 60 děvčat a chlapců, stará se o ně desítka obětavých trenérů a muži hrají už třetím rokem II. ligu.

V současnosti prožívá národní házená ve Starém Rožmitále nejlepší období ve své devadesátileté historii!

Nelze se tedy divit, že včerejší dohodnou na závěr úspěšné sezóny nenarušilo ani vrtkavé počasí. Hráči, házenkářský potěr, rodiče i fanouškové, prostě desítky pro tento sport zapálených lidí se dnes sešly ve starorožmitálském sportovním areálu, v házenkářské klubovně a v hospůdce U náhonu, aby se pobavily a výsledky oslavily.

Po podzimní části soutěží jsou muži v II. lize na šestém místě, stejně jako v oblastním přeboru starší žáci. Mladší žákyně přezimují ve své soutěži na deváté příčce a mladší žáci na sedmé. Ti nejmenší, jež se nazývají starší přípravkou – úspěšně bojovali na několika turnajích.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode