Vítězstvím nad Osekem stvrdil Rožmitál prvenství v přeboru

12.06.2016 12:34

AKTUALIZOVÁNO 13. června 2016

S pětibodovým náskokem vyhrál Spartak Rožmitál letošní Západočeský oblastní přebor v národní házené. V utkání posledního kola totiž 12. června 2016 porazil doma celek Sokola Osek 20:15 po poločase 7:3 a Přeštice B prohrály v Tymákově. Konečnou tabulku soutěže najdete v rubrice Házenkáři.

Začátek utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že hraje první se sedmým, který je od toho prvního v tabulce vzdálen 18 bodů. Až do 17. minuty totiž vedli hosté a teprve ve dvacáté minutě se poprvé dostali do vedení domácí. První poločas, který byl velmi chudý na branky, nakonec Rožmitál vyhrál 7: 3, a to zásluhou zlepšené střelby v posledních deseti minutách.

Druhý poločas přinesl zcela jinou hru. Branek bylo najednou na obou stranách jako máku. Jen za prvních devět minut skončil míč dvanáctkrát v síti oproti pouze jedné trefě do černého za stejný čas v první půli. Spartak si držel tu větší tu menší náskok, až byl najednou ve 23. minutě rozdíl jen dvě branky. To Rožmitál vedl 16:14.  

Osek vycítil šanci, přitvrdil a utkání začalo být zbytečně nervozní. Nám sice už o nic nešlo, ale hosté – kdyby zvítězili – se mohli v tabulce teoreticky posunout ze sedmého až na páté místo. V případě porážky však také mohli skončit až na místě desátém.

Před posledním kolem byl totiž mezi pátými Ejpovicemi a desátými Nezvěsticemi rozdíl jen dva body! A tak se nedivme, že Osečtí začali hrát jako o život. Zbytečné ovšem byly pokřiky jistého útočníka na adresu našeho obránce, že si na něj po zápase někde počká (!). Rozhodčí dělal, že to nevidí.

V poslední minutě zápasu za stavu 19:15 jsme si vybrali oddechový čas a po něm jsme přidali ještě jednu branku na konečných 20:15.

A pak už přišlo předávání poháru a společné fotografování. O tom ale v zase v jiné zprávě.

Bližší povídání o dnešním zápase včetně naší sestavy a našich střelců branek si lze přečíst v rubrice Házenkáři.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode