Vloupání a krádeže dělají Rožmitalanům největší starost

06.01.2021 00:12

V roce 2020 z jednapadesáti trestných činů, které se staly v Rožmitále a jeho osadách, tvořily více než polovinu (31) krádeže. Dvacet dva jich bylo s vloupáním a devět bez použití násilí.

Největší škodu způsobili zloději začátkem října na staveništi, odkud si odnesli přístroje za čtvrt milionu. Koncem července zmizeli věci ze zaparkovaného nákladního automobilu za 94 tisíc, v prosinci ze zahradního domku v Hutích za 54 tisíce či v listopadu ze sklepní kóje za 45 tisíc.

A tak bychom mohli pokračovat, až bychom se dobrali oněch 31 nahlášených krádeží.

Pouze sedm případů bylo ale dosud objasněno a zjištěn, jak uvádí policejní statistika pravděpodobný pachatel.

Stalo se tak například v kauze květnové krádeže dvou kol, kdy byl pachatel ještě týž den dopaden a krádeže vloupáním do domu, kdy majiteli zmizely knihy, obrazy a porcelán za 40 tisíc. Krádeže uvedené na začátku zprávy ovšem dosud objasněny nebyly stejně jako vloupání do chat v Hutích a na Zalánech, v říjnu vykradený obytný přívěs ve Voltuši, v červenci odcizené kolo z garáže, srpnová krádež elektroniky z rodinného domu či únorové vloupání, kdy pachatel kromě notebooku a peněz nepohrdl ani prázdnými zálohovanými lahvemi od piva.

Ilustrační foto

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode