Vojenské lesy a statky spustily mobilní mapovou aplikaci Brd

27.01.2017 20:10

Turistické trasy, doporučené výlety, ale také zajímavá místa, historické zajímavosti i encyklopedii vzácných a významných živočišných i rostlinných druhů. To vše obsahuje nová navigační aplikace pro mobilní telefony Vojenských lesů a statků ČR, mapující bývalý vojenský újezd a nyní Chráněnou krajinnou oblast Brdy. Součástí aplikace je i druhý zrušený újezd ve správě VLS – severočeské Ralsko.

Program Mapová aplikace VLS ČR je ke stažení zdarma pro mobilní systémy využívající operační systém iOS na iTunes zde a pro systém Android na Google Play zde.

„Mapová aplikace VLS je jedním z našich příspěvků návštěvníkům unikátních přírodních lokalit zrušených vojenských újezdů, které spravujeme. Nápad vznikl v souvislosti s loňským otevřením bývalých vojenských Brd veřejnosti. Vedle běžně dostupných informací v mapách uživatelé naleznou také řadu zajímavostí, které vycházejí ze znalostí našich lesníků,“ uvedl ředitel VLS Josef Vojáček.

Samozřejmostí tak je, že mapy obsahují aktuální turistické a cyklistické trasy, zajímavé turistické cíle včetně naučných stezek či informačních center a jejich otevírací doby. Vedle toho jsou do map zaneseny také výlety, které VLS návštěvníkům doporučují či odstavná parkoviště.

Pro řešení nenadálých nebo krizových situací, ale i pro snadnější orientaci mimo vyznačené trasy, je pak v aplikace zanesena také síť tzv. rescue pointů.

Více na https://www.vls.cz/novinky/253

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode