Vřeskovice odstoupily ze soutěže

16.04.2016 20:18

AKTUALIZOVÁNO 17. dubna 2016 v 18.28 hod.

Pro nedostatek hráčů odstoupilo z Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené béčko Vřeskovic. Stalo se tak 13. dubna 2016. Po druhém jarním kole byly Vřeskovice na devátém místě se sedmi body.  

Co to znamená pro soutěž a co pro naše mužstvo?

Soutěžní řád z roku 2009 (novější jsme na webu nenašli) říká, že vystoupení mužstva ze soutěže má za následek udělení pořádkové pokuty a že soutěž bude sehrána o zbývajícím počtu účastníků. Toť vše. Nic se zde ale nehovoří o tom, zda sehraná utkání odstupujícího mužstva budou anulována či zbývající utkání kontumována. Tak se necháme překvapit. Pro nás by bylo jistě příjemnější, aby dosud sehrané zápasy anulovány nebyly.

Přeštice B totiž na podzim s Vřeskovicemi prohrály, a kdyby se tento zápas anuloval, tak se k nám Přeštičtí v tabulce přiblíží jen na tři body.

*****

Jako reakci na tuto naši zprávu jsme dostali e-mail od Mirka Leitermana, že v současném platném soutěžním řádu čl. 65 bod c se praví: „Vystoupí-li družstvo předčasně ze soutěže, jsou jeho výsledky anulovány.“ Co k tomu dodat? Snad jen to, že se takhle dá pěkně ovlivnit konečné pořadí v soutěži!

A ještě jedno: Vřeskovice B mají opravdu problém - Už na podzim proti nám hrály jen v sedmi hráčích (!) a teď se jim zranili tři hráči v áčku, které hraje II. ligu. Takže - co jim zbývalo.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode